duminică, 23 februarie 2014

12 ingrediente toxice de evitat in cosmetice

Ce ingrediente toxice sunt absorbite de corpul tau? 

Absorbim 60% din ce aplicam pe piele.
Copiii mai mult decat adultii cu 40-50%.

 Ce probleme putem intampina evitand ingredientele toxice?
Alergii ale pielii, cancer, infertilitate, defecte la nastere, probleme de reproducere, dificultate la invatare.

Sursa


Lista ingredientelor de evitat:
  • Benzoyl Peroxide, folosit in compozitia produselor anti-accneice, este considerat un declansator de tumori. Poate produce mutatii genetice la nivel celular atat la oameni cat si la mamifere in general. Inhalarea lui este toxica. Produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si aparatului respirator. 
  • DEA( Diethanolamine), MEA( Monoethanolomine), & TEA( Triethanolamine), folosite ca amplificatori de spuma, produc iritatii ale ochilor si pielii si sunt parte a cauzelor dermatitei de contact. Sunt substante ce sunt absorbite cu usurinta prin piele apoi depozitate in corp si creier.
  • Dioxina. Desi nu apare niciodata in lista de ingrediente, este intalnita in mod frecvent in  produsele cu efect antibacterial: triclosan, emulsifianti, PEGs si agenti de curatare si spumare precum SLS - Sodium Laureate Sulfate. Dioxina provoaca cancerul, reduce imunitatea, provoaca tulburari nervoase, avorturi spontane si malformatii la nastere.
  • DMDM Hydantoin & UREA ( Imidazolidinyl), doi conservati care elibereaza formaldehida, substanta ce poate provoca dureri articulare, cancer, reactii ale pielii, alergii, depresii, dureri de cap, dureri in piept, infectii auriculare, oboseala cronica, ametelii si insomnie.
  • FD & Culoare si Pigment culorile sintetice obtinute din gudron contin saruri de metale grele, care se depoziteaza sub forma de toxine in piele cauzand sensibilitate si iritatii la nivelul pielii. Absorbtia poate cauza epuizarea oxigenului si moarte. Studiile pe animale au demonstrat ca aproape toate sunt carcinogenice.
  • Parabenii( Metyl, Butyl, Ethyl, Propyl) sunt conservanti ce nu sunt intotdeauna trecuti pe etichete. Folositi in deodorante si alte produse pentru ingrijirea pielii au fost descoperiti in tumorile de cancer de san. Pot contribui la sterilitatea barbatilor, dezechilibre hormonale la femei si pubertate precoce.
  • PEG( Polyethylen Glycol) este realizat prin etoxilarea propilen glicolului. Niveluri ingrijoratoare de dioxina (citeste mai sus) au fost descoperite in toate produsele derivate in urma acestui proces tehnologic. Acesta este un ingredient intalnit in aproape toate produsele de ingrijire personala inclusiv in produsele pentru bebelusi si protectie solara.
  • Ftalatii au fost descoperiti in multe produse desi de obicei nu sunt prezenti pe etichete. Ca urmare a folosirii curente apar afectiuni ale ficatului si rinichilor, defecte la nastere, scaderea numarului de spermatozoizi si cresterea sanilor mai devreme la fetite si baieti.
  • Propylene Glycol(PG) si Butylene Glycol sunt produse derivate din petrol ce sunt considerate atat de periculoase, incat este necesara folosirea echipamentului de protectie la manevrare - ochelari, costume de protectie, manusi - echipament ce nu poate fi reciclat ori curatat dupa folosire, singura metoda de izolare fiind ingroparea lor. EPA ( Agentia de Protectie a mediului USA) a emis avetismente privind contactul cu pielea ale acestor produse. Pericolul expunerii duce la malformatii ale creierului, ficatului si rinichilor.
  • Sodium Lauryl Sulfate( SLS) si Sodium Laureate Sulfate( SLES) sunt folosite la curatarea masinilor, podelele atelierelor auto, ca degresanti pentru motoare si in 90% dintre produsele pentru ingrijire corporala ce fac spuma. Pot provoca iritatii oculare, depresii, respiratie greoaie, diaree, iritatii la nivelul pielii si chiar moarte.
  • Chimicalele din filtrele solare: Avobenzone, benzphenone, ethoxycinnamate, 4-Aminobenzoic acid, sunt ingrediente cunoscute ca generatori de radicali liberi despre care se crede ca altereaza ADN-ul  si ca pot provoaca cancerul. 
  • Triclosan este un ingredient antibacterial sintetic. EPA il are inregistrat ca un pesticid ce constituie un pericol pentru mediu si sanatatea umana. Este considerat a fi clorophenol , categorie de substante chimice responsabile de aparitia cancerului la oameni. 

Un comentariu:

  1. Buna ziua,

    in curand voi deveni mama. Ma pregătesc cum pot...zilele acestea am realizat ca am o dilema mare si anume ce cosmetice e bine sa folosesc pentru bebe.
    Nu vreau sa folosesc pe pielea ei sensibila produse care i-ar putea face mai mult rău decât bine. Ce produse pe piata Ro au mai puține ingrediente periculoase? Multumesc,
    Dana

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails