luni, 29 octombrie 2012

Tratarea penisului inflamat la nou-nascuti

Noua dilema a mamicilor de baietei in zilele noastre: decalotam baietelul sau nu?!
Am scris mai demult despre decalotarea si penisul intact la copilasi aici,  Acum Paul are 4 ani si nimeni nu s-a atins de penisul lui. Daca mai exista si alte mamici care refuza decalotarea bebelusilor, dar totusi se confrunta cu inflamatii la nivelul preputului iata cum am procedat eu:

Pentru copilasi sub 2 ani
  • bai cu ceai de Nalba Mare la sezut in care adaugam putin bicarbonat
  • masarea cu ulei de galbenele
  • expunerea copilului la aer
  • evitarea produselor de igiena corporala cu arome sintetice sau coloranti. O alegere potrivita pentru ei, din gama sapunurilor hipoalergene aici
Pentru copilasi mai mari de doi ani ,  iata doua retete de ulei cu efect  calmant, antiinflamator, antibacterian:


Reteta 1
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 3 picaturi  ulei esential de musetel german
  • 2 picaturi tea tree
  • 1 picatura palmarosa
Reteta 2
  • 14 gr suc aloe vera
  • 14 gr ulei de galbenele
  • 10 picaturi ulei  de jojoba
  • 10 picaturi ulei esential de lavanda
  • 6 picaturi ulei esential geranium

6 comentarii:

  1. Decalotarea(circumcizia) e sfanta!baietelul meu are deja 5 ani si nu a avut niciodata probleme de acest fel,in plus studiile au demonstrat ca sunt muuult mai putin expusi riscului de inflamare sau boli.Daca nu ai facut decalotarea puiului tau pana acum,eu zic ca inca nu e tarziu.Toata operatiunea nu dureaza decat 5 min iar puiutul va avea dureri pana la prima urinare.Dupa aceea gata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Circumcizia e sfanta la evrei din motive religioase. Circumcizia si decalotarea sunt doua lucruri diferite, respectiv doua proceduri diferite. Am refuzat foarte ferm decalotarea fiului meu si voi avea grija ca si de acum inainte la anumite controale sa nu se atinga nimeni de el.

      Carmen, eu am lucrat in spital. Daca asta a fost experienta voastra, adica dureri numai pana la prima urinare iti spun ca ati fost un caz fericit. De cele mai multe ori durerile pot dura pana la cateva saptamani, timp in care este foarte important ca igiena sa fie impecabila.

      Iti multumesc oricum pentru sugestia. Am sa las decalotarea pe seama fiului meu. Cred ca o sa se descurce singur :) Pana atunci sper ca articolul sa vina in ajutorul parintilor care spun totusi nu decalotarii :)

      Ștergere
  2. Iti multumesc din suflet pentru informatii. Eu sunt insarcinata, o sa am un baietel si eram foarte ingrijorata in privinta acestei decalotari, pe care nu reuseam sa o inteleg. Am ajuns la articolul pediatrului din Cluj si trebuie sa-ti spun ca m-a linistit foarte mult, este explicat si justificat foarte bine, pe intelesul tuturor. Clar o sa fiu si eu o mamica ce refuza decalotarea.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Deea sa fii atenta si prin spitale/sau controale ale medicilor pentru ca de multe ori decaloteaza fortat fara nicio anestezie si fara sa intrebe parinti. Inainte de a dezbraca cineva copilul spune ferm ca nu a fost decalotat si ca nu vreti sa se atinga nimeni de organul lor genital. Cu drag, Lore

    RăspundețiȘtergere
  4. am un baietel de 4 luni si nu am stitu niciodata ca unii fac asa ceva...decalotare. (Decalotarea da, e cu totul altceva decat circumcizia). iar saptamana trecuta pediatrul doctorului meu a retras preputul fortat, ca eu nici n-am apucat sa vad ce face, dupa care ne-a spus ca trebuie sa facem asa in fiecare zi, ca sa fim siguri ca iese urina si ca e curat. Cand am ajuns acasa am vazut ca sangerase putin si m-am ingrijorat. l-am spalat, dar era putin iritat. Am incercat sa retrag preputul si parea foarte dificil, iar baietelului emu nu-i placea, asa ca nu mi sa parut normal si am cautat informatie pe internet. Asa am aflat despre faptul ca unii medici de moda veche fac decaltoare fortata, ceea ce mi se pare revoltator. De atunci nu am mai facut nimic si doar l-am spalat cu apa calduta si sapun ca in mod normal. Penisul si-a revenit iar acum este ok, ca inainte, nu mai este iritat. Dar ma ingrijoreaza faptul ca doctorul a facut asta, sper sa nu aiba urmari. Plus ca nu mai am incredere in acest doctor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea proasta, din ce am mai citit pe ici pe colo e ca o data cu fortarea si ruperea preputului se rup si anumite terminatii nervoase responsabile de senzatia de placere. Trist! Gandind in avans...

      Ștergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails