vineri, 28 martie 2014

Sunteti somata!

Ieri, prin intermediul mesageriei blogului am primit o somatie, din partea unei persoane ce se recomanda ca fiind avocatul medicului stomatolog Silviu Nicolae, prin care mi se solicita, pardon, mi se punea in vedere, sub amenintarea unei actiuni in instanta, ca in termen de 24 de ore sa retrag de pe blog articolul referitor la clientul sau si sa imi cer scuze pentru opinia personala exprimata aici .

Fara a analiza textul acestei somatii, pe care o voi publica spre a fi apreciata de voi, si evidenta incalcare a dreptului meu la o opinie asupra unui material pe care insusi acest medic l-a facut public, ofer acestuia dreptul la replica oferindu-i posibilitatea de a-si expune punctul de vedere asupra problemei. Punctul sau de vedere va fi publicat pe blogul meu, intr-un articol, respectand aceleasi reguli de publicare pe care le-am folosit pentru opinia mea.

Altfel, nu consider ca opinia mea aduce un aport negativ imaginii acestui medic, actiunile sale fiind mai mult decat suficiente in acest sens. In ceea ce priveste exprimarea vadita a optiunii mele in alegerea medicului stomatolog pentru mine si familia mea este dreptul meu si nu incalca cu nimic imaginea altui medic.

Astept, pe aceeasi cale, exercitarea dreptului la replica al medicului Silviu Nicolae spre publicare.
Acesta este textul somatiei primite, mutat cu copy/paste din mailul primit.

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
B A R O U L S I B I U
CABINET DE AVOCATURĂ ” DORIN FLUCUŞ “

Ct. RO26BRMA0270027868100000 Str. Crisanei nr. 9
Banca Romaneasca suc. Sibiu 550013 SIBIU ROMANIA
email dorin.flucus@gmail.com Tel/Fax 0040.0269 211 823
Mobil 0745 598 628 


Sibiu 27 martie 2014D-nei 
Loredana Kaschovits


In data de 10 martie 2014 ati postat pe blogul dvs. luthelo.blobspot.ro un material defaimator la adresa medicului stomatolog SILVIU NICOLAE material in care descriati practicile neconforme exercitate asupra unui minor la cabinetul stomatologic din Avrig unde aacesta isi desfasoara activitatea ocazional.
In acelasi material chemati la un boicot impotriva mediculuii stomatolog concomitent cu laudele aduse altui medic stomatolog respectiv dr. Dana Badea din Sibiu a carei adresa o precizati.
Desi in Romania libertatea de exprimare nu este cenzurata , materialul postat de de dvs. pe blog constituie o incalcare a prevederilor art. 1357 din noul Cod civil, „(1) Cel care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să îl repare. (2) Autorul prejudiciului răspunde pentru cea mai uşoară culpă”, iar potrivit prevederilor art. 1349, „(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane. (2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral”. 
Avind in vedere ca opinia dvs. este postata pe un site de socializare la care are acces orice persoana , aceasta a contribuit la o imagine negative nejustificata a dr-lui Silvi Nicolae si drept urmare ca mandatar al acestuia va adresez urmatoarea 

SOMATIE

prin care va punem in vedere ca in termen de 24 ore de la publicarea acesteia sa retrageti de pe blog materialul referitor la dr. Silviu Nicolae si sa va cereti pe blog scuze pentru acuzele aduse .
In caz contrar ne rezervam dreptul de a va actiona in judecata pentru ca prejudiciul moral incercat sa fie acoperit material

AVOCAT
Dorin Flucus

8 comentarii:

 1. In primul si primul rand medicul e vinovat pt tot ce a facut. In Uk si-ar pierde dreptul de practica. Medic, profesor, asistent medical, terapeut - tine de etica profesionala de a nu filma pacientul, de a nu da detalii despre pacient/client/copil/adult. Plus ca iti trebuie CRB, un fel de cazier pt a lucra cu copiii si adultii.
  In acelasi timp orice scriere pe blog de genul tau e trecut ala defaimare.
  Mihaela

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mihaela te asigur ca in Romania articolul meu nu se incadreaza la defaimare. M-am referit la fapte dovedite( vezi te rog inregistrarile video) si la experiente personale. E dreptul meu sa le impartasesc cu cine vreau.

   Ștergere
  2. Esti in romania nu in UK.

   Ștergere
 2. "printr-o fapta ilicita"???? Dl. avocat ar trebui sa se informeze mai bine!

  RăspundețiȘtergere
 3. Dl. avocat nu ar trebui doar sa se informeze mai bine ci sa isi revizuiasca inainte cererea. A gresit pana si numele clientului sau, numele blogului ca sa numai spun de exprimarile stangace si dublarea cuvintelor in text. Cere stergerea articolului in 24 de ore de la postarea lui pe blog, cu toate ca trimite asa zisa somatie la 10 zile dupa aparitia acestuia. Este "foarte atent" la detalii. No coment!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Avocatul nu raspunde de viteza cu care sa misca posta.

   Ștergere
  2. La care posta va referiti? Va rog recititi ce am scris.

   Ștergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails