luni, 5 mai 2014

Vaccinul anti-polio cauza nr1. in declansarea paraliziei poliomelitice

The Polio Global Eradication Initiative (PGEI) fondata in 1988 de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, Rotary International, UNICEF si Centrul de control  si prevenire a bolilor din SUA au decretat,  la inceputul anului 2012, India ca fiind prima tara ce a realizat un progres fara precedent in lupta impotriva poliomelitei in ultimii doi ani. India a atins un interval de 12 luni fara ca vreun caz de poliomelita sa fie inregistrat.

Totusi, acest raport este inselator dat fiind faptul ca, in fiecare an, intre 100 si 180 de copii indieni sunt diagnosticati cu paralizii poliomelitice asociate vaccinurilor impotriva poliomelitei. In fapt, prezentarea clinica a afectiunilor inclusiv paralizia, cauzate  de virusul din vaccinuri ( VAAP) nu sunt cu nimic diferite de cele cauzate de virusul poliomelitic salbatic, lucru ce face declaratiile celor de la PGEI cu atat mai suspecte.

Potrivit acelorasi statistici ale PGEI, au existat 42 de cazuri de poliomelita declansate de virusul poliomelitic salbatic in 2010. Acest lucru sugereaza ca vaccinurile provocate de virusul din vaccinuri (100-180) depasesc de 3-4 ori cazurile aparute in mod natural.
Chiar ignorand probabilitatea ca aceste statistici sa fie incorecte, data fiind diferenta intre numarul de cazuri declansate ca urmare a vaccinurilor vs cele declansate in mod natural, nu ar trebui introduse efectele imunizarii, bune sau rele, in rata de reusita a celor de la PGEI?

Pentru zecile de copii indieni ce au dezvoltat paralizii poliomelitice induse de vaccinare in fiecare an, proclamarea Indiei ca fiind aproape “libera de poliomelita”este nu doar incorecta dar poate fi considerata ca fiind o incercare de a minimaliza raspunderea celor ce au transformat poliomelita dintr-o boala cu raspandire naturala intr-una cu raspandire artificiala.

Poliomelita cauzata de virusul din vaccinuri este, in fapt, principala forma dezvoltata in tari precum SUA dupa 1973. Problema cazurilor de poliomelita declansate de vaccinuri a fost atat de grava, incat Statele Unite au trecut pe vaccinuri cu virus inactiv ( IPV) in anul 2000, dupa recomandare Comitetului Consultativ in Practici de Imunizare (Advisory Committee on Immunization Practices - ACIP) de a elimina vaccinurile cu virusi activi, orale. In ciuda riscurilor deja cunoscute aceste vaccinuri sunt folosite pe scara larga in tarile lumii a treia.

Poliomielita ne arata necesitatea unei schimbari in modul in care ne privim vaccinarea preventiva in ansamblul sau. In cazul celor mai multe persoane cu un sistem imunitar sanatos, o infectie cu virusul poliomelitic nu genereaza simptome deloc sau arareori simptome minore, de exemplu, dureri in gat, febra, tulburari gastro-intestinale. In doar 3 % din situatii infectiile au acces la sistemul nervos central, și atunci, in doar 1-5 din 1000 de cazuri progresaza catre boli paralitice.
Din cauza  faptului ca poliomielita se raspandeste pe cale fecal - orala ( virusul este transmis de la scaunul unei persoane infectate la gura altei persoane printr-un obiect contaminat , de exemplu, ustensile ), concentrandu-ne pe igiena , salubritate și alimentatia corecta ( pentru a sustine imunitatea innascuta ) este modul logic de prevenire a transmiterii dar si reducerea morbiditatii asociate cu o infectie atunci cand are loc.

In schimb, o mare cantitate de vaccinuri din lume sunt date lumii a treia sub forma  "caritate ",in vreme ce conditiile de baza privind saracia, alimentatia, expunerea la substante chimice ori  stabilitate socio- politica nu sunt abordate . Pur și simplu nu se poate vaccina oamenii ignorand aceste conditii  iar noua epidemie de cazuri de poliomielita induse de vaccine in India demonstreaza in mod clar ca"remediul " ar putea fi mult mai rau decat boala in sine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails