marți, 13 iulie 2010

Sa ne cunoastem

Numele meu este Loredana. Aventura mea in lumea sapunareselor a inceput ca urmare a dorintei de mai bine si mai natural pentru sanatatea copiilor mei si in mod deosebit pentru pielea baietelului meu ce are de la nastere o dermatita acuta. 
Inspiratia imi vine din cele mai neasteptate locuri. Sursa principala au fost si raman copiii mei, dar la fel de bine pot fi un miros, un articol citit, o prietena cu o problema sau pur si simplu o provocare.
Deocamdata micul meu atelier functioneaza noaptea tarziu cand nimeni nu ma deranjeaza si nu exista riscul de a pune copiii in pericol.

Odata definitivata o reteta pe hartie si ingredientele sunt procurate, imi suflet manecile si ma apuc de lucru…

Orice sesiune de creatie, asa cum imi place sa o numesc, incepe cu o reteta prinsa intr-un magnet de frigider, curatenia frontului de lucru si pregatirea vaselor si ingredientelor.
Cantaresc fiecare ingredient in parte, cu grija, si ca intr-o formula magica le amestec si le torn in forme.

Fiecare sesiune de lucru se termina cu spalarea vaselor si ustensilelor folosite si punerea la pastrare in asteptarea urmatoarei ocazii.
Dupa 24 -48 de ore de rasfat, scot sapunul din forme, ce pot fi individuale asemeni celor din poze dar si calupuri ce necesita taiere dupa uscare.
Taierea sapunului este deopotriva un motiv de bucurie si de ingrijorare, fiecare felie in parte ascunde un secret, o forma unica, propria sa personalitate.
Sapunul scos din forme si taiat, se aseaza frumos la uscat in dulapul meu unde vreme de 3 saptamani se desavarseste.
  
Atelierul meu, de fapt este un coltisor de bucatarie in care m-am retras odata cu venirea frigului. Sper ca intr-un viitor apropiat, cu ajutorul sotului meu sa am un atelier doar al meu, intr- o anexa a casei care  are acces la apa, curent si canalizare.

Uneori visez cu ochii deschisi la un atelier aerisit, cu tarchet(material care se autosterizileaza si necesita doar spalare cu apa), o suprafata de lucru optimizata modului meu de lucru, un perete cu rafturi multe pline cu plante macerate, pulberi, uleiuri, unturi exotice si soda de cea mai buna calitate, o lampa de aromaterapie unde sa ma joc cu aromele, Morcheeba in surdina si bineinteles un calculator cu acces la internet.
Ma simt binecuvantata ca stau la tara unde vara fac o echipa excelenta cu copiii, pe dealuri in goana dupa plante medicinale, unde gradina  si sera gazduiesc  ingrediente precum galbenele, menta, roinita,morcovi, castraveti crescute in cele mai bune conditii.
Asta e viata pe care mi-am dorit-o. Este o pasiune frumoasa.  Asa ca va astept cu drag alaturi de mine si familia mea 


Cu drag,



2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Anonim,

    poate nu ai citit suficient incat sa iti dai seama ca nu obisnuiesc sa raspund anonimilor.

    Singurile interventii ale anonimilor ma impresioneaza in campaniile de caritate :)

    O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails