marți, 20 iulie 2010

Retete sampon facut in casa



SAMPON CU OU


  • 1 ou,
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura sapun de Castilla
  • 1/2 cana de ceai de plante
  • uleiuri esentiale
Metoda: se amesteca toate ingredientele cu un blender pana se omogenizeaza. Se pastreaza in frigider. Nu uitati sa amestecati mixtura cu apa calda inainte sa il folositi apoi clatiti cu apa din abundenta. Cu toate acestea nu il utilizati mai mult de o saptamana.



HERBAL SHAMPOO

  • Materiale necesare: ceai de plante si sapun lichid Castilla (sapun din ulei de masline si NaOH)
  • Metoda: luati 225 gr de sapun lichid de Castilla apoi adaugati cca 60 gr ceai foarte concentrat de plante. Se amesteca in bain-marine. Dupa ce se omogenizeaza bine il puneti intr-o sticla inchisa la culoare si apoi il depozitati intr-un loc intunecos la temperatura camerei. Samponul se poate folosi imediat
SAPUN BAZA PENTRU SAMPON

  • 300ml ceai musetel (pt blonde sau satene)
  • 136,1 gr soda caustica
  • 760 ml ulei masline
  • 40 ml ulei ricin
  • 200 ml ulei cocos

Procedeul la rece il gasiti pe forumul www.super-parinti.forumcreativ.ro

Dupa cele 4 saptamani in care lasam sapunul la uscat,radem sapunul in fulgi, pe razatoare.

Avem nevoie de 1 cana de fulgi de sapun ,2 cani de apa clocotita(preferabil apa de izvor sau macar plata,nu de la robinet) si uleiuri esentiale dupa plac,aproximativ 10 picaturi cumulate.

Intr-un fost flacon de sampon, se toarna apa clocotita peste fulgii de sapun, se amesteca bine pana la dizolvare, iar cand aproape s-a racit se adauga uleiurile esentiale.

Se poate folosi ca sampon/gel de dus/sapun lichid.

Sapun Castilla puteti gasi si in magazin. Cel cu dafin este mai mult decat binevenit pentru incoroporarea lui in sampon:Sapun "Castilla cu dafin"


6 comentarii:

  1. De unde iei sapun de Castilla? Ma tenteaza prima sau a 2a reteta. Cea cu soda mi se pare prea complicata.

    Ceai de plante recomanzi unul anume?

    Merci mult!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adelle, sapun de Castilla iti pot face chiar eu. Putem discuta despre asta.

    Pentru blonde si satene merge ceaiul de musetel, asta iti pot spune sigur. Musetelul poate fi un "instrument" foarte util pentru blondele care isi doresc o nuanta cat mai naturala, dar si pentru cele care vor sa isi deschida culoarea parului. Potrivit motherearthnews.com, pentru a obtine infuzia de musetel, toarna o ceasca de flori de musetel intr-un litru de apa. Lasa musetelul sa fiarba timp de o jumatate de ora, apoi ia-l de pe foc si lasa-l la racit. Ulterior, strecoara-l cu un tifon.

    2. Ceaiuri concentrate de salvie erau folosite ca sa inchida parul la culoare sau pentru a ascunde firele de par albe. Se luau o jumatate de ceasca de frunze proaspete de salvie din gradina, se taiau si se lasau sa fiarba in apa clocotita timp de aproximativ 20 de minute. Tot in acelasi scop se mai foloseau si ceaiul din coji de nuca.

    3. Un alt ceai folosit de brunete ar mai fi cel de rozmarin

    sper ca am fost de ajutor :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Natalia_vanthienen28 decembrie 2011 la 12:24

    Se poate oare adauga si otet de mere? il loc de apa sau? va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. In prima reteta as folosi separat pentru clatire. In celelalte ar neutraliza soda si nu s-ar mai saponifica. Cu placere

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pot topi fulgii de sapun pe bain-marie si apoi sa adaug uleiruile si infuzia de plante? daca se poate, cat timp ar trebui sa tin sapunul pentru a se topi?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se cantaresc fulgii si se adauga cam 10 % apa(infuzie) clocotita si se amesteca pana continutul devine sticlos apoi se pune in forma cu o lingura si se preseaza bine. Uleiurile esentiale se adauga cam tot atunci...cand compozitia pare sticloasa. Spor!

      Ștergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails