vineri, 1 aprilie 2011

Uleiul esential de Citronella

Am hotarat sa scriu cate putin despre uleiurile esentiale regasite in compozitia produselor Luthelo. Si voi incepe cu preferatul meu: uleiul esential(UE) de Citronella de Java.


Nu ati fi crezut ca de fapt e o iarba, nu un fruct. Ei bine asa este si vestea buna este ca nu este fototoxic precum citricele. Se poate folosi pentru aromatizarea sapunurilor,  lumanarilor, in lampile de aromoterapie pentru a tine la distanta insectele, in special tantarii. Asa ca daca erati in cautarea unei alternative pentru indepartarea acestora...:)  aici era.


Veti regasi aceasta aroma in multe dintre sapunurile mele: Blu,  Elegance, Oriental Rose, Sicilia, Deodorant solid si Deodorant crema de ce nu si intr-un ulei  de masaj in curand.
Asadar,

Inhalatiile


*intr-un vas cu apa clocotita se adauga 3-4 picaturi de UE Citronella.  Vaporii rezultati pot fi inhalati stand deasupra vasului cu capul acoperit cu un prosop. Inhalatiile sunt foarte potrivite pentru tratarea problemelor respiratorii, a racelilor, gripei sau pentru pregatirea tenului in vederea unui tratament cosmetic.
*se mai poate pune 2-3 picaturi UE pe o batista curata apoi mirosit cateva momente


Contraindicat persoanelor cu astm sau cu epilepsie. Poate declansa o criza.

Masajul


Pentru o sedinta de masaj se adauga 4-6 picaturi de ulei esential (sau de amestecul de uleiuri pe care il preferati) in aproximativ 10 mL ulei de masaj. In nici un caz nu se va depasii cantitatea recomandata de ulei, deoarece la doze mari de ele sunt foarte iritante pentru piele.
Dupa un masaj in cadrul aromaterapiei, uleiul nu trebuie indepartat prin spalare, evitandu-se baia sau dusul timp de 6-8 ore. Astfel se asigura o 

Baia


Baia este o cale foarte placuta si totodata eficienta de a folosi uleiurile prin relaxarea care o induce apa calda si prin faptul ca porii se dilata, pemitand uleiului sa patrunda prin tegumente.
Uleiurile se adauga inainte de a incepe baia si nu mai devreme, deoarece datorita caldurii ele se evaporeaza foarte usor. Este important de retinut ca baia nu se face niciodata cu uleiul ca atare pentru ca nu se dizolva in apa si nici nu trebuie depasita doza deoarece in cantitati mari sunt iritante pentru piele si mucoase. Astfel, pentru o baie se pun 4-6 picaturi de ulei esential (sau 4-6 picaturi de amestec) in 2-3 linguri de lapte nedegresat sau 2 linguri de ulei de baza, apoi se toarna in cada si se amesteca bine. Baia va dura 10-20 minute.a
Candela (lampa) odoranta

Candela (lampa) odoranta se foloseste pentru a aromatiza camera, pentru a genera o stare de spirit pozitiva, tonica, sau dimpotriva de relaxare, sau pur si simplu pentru a crea o atmosfera speciala.
Pentru aceasta, se pune apa calduta in farfuria candelei, se adauga 3-5 picaturi de ulei si se aprinde lumanarea. Se va avea grija ca atata timp cat lumanarea este aprinsa, farfurioara sa nu ramana fara apa.
Se evita folosirea acestui ulei in primele 3 luni de sarcina.
Surse 1 si 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails