miercuri, 22 iunie 2011

Tutorial - Epilarea cu zahar

Imi  povestise Irina de la AmoreBio despre epilarea cu zahar. Pare o metoda mult mai simpla, 100% naturala si mult mai putin nociva decat alte metode(epilarea cu ceara de exemplu).



In spot puteti observa cum se aplica corect pasta de caramel.

Aveti nevoie de:
1 vas metalic, 1 cana zahar, sucul de la o lamaie(preferabil verde), apa.

Pasul 1:  sucul de  la o lamaie se stoarce in vasul metalic
Pasul 2: 1 cana de zahar se amesteca cu sucul de lamaie pana se omogenizeaza si ajunge la consistenta  unui sirop
Parul 3: se da la foc foarte mic si se amesteca continuu pana incepe sa fiarba si  culoarea devine aurie-caramel. Tot procesul termic dureaza cca 10 minute
Pasul 4: luati de pe foc  si lasati sa se raceasca pana cand amestecul poate fi modelat cu mana, formand o bila. Ar fi  bine ca mainile sa fie umezite, evitand astfel lipirea pastei de maini. Bila se intinde pe portiunea de piele unde doriti sa indepartati pilozitatiile urmand sa  trageti in sensul cresterii  parului.

Procedeul se poate urma pana indepatati toate firele nedorite de par. Repetarea este necesara de obicei in cazul firelor de par groase cu radacini puternice.

Beneficiile epilarii cu zahar: metoda este  comoda si la indemana, se poate realiza si acasa chiar si in zonele mai putin accesibile vederii, neiritand pielea. Bila de caramel se lipeste  doar de firele de par nu si de piele.

Daca ati incercat aceasta metoda sau cunosteti alte retete mai eficiente sunt nerabdatoare sa le citesc.

Promit sa revin si cu  o postare despre targul  de la Sibiu.

Cu  drag,

L

7 comentarii:

  1. E o metoda pe care si eu vreau sa o incerc. Dupa o experienta mai mult decat neplacuta cu ceara, folosesc epilatorul, dar tare as incerca ceva nou. Dupa ce o incerc revin cu impresiile artistice :-)

    RăspundețiȘtergere
  2.  Puteti incerca sa faceti pasta acasa, insa nu veti sti metoda corecta cum sa aplicati si sa indepartati pasta. Recomand sa mergeti mai intai la specialistii in acest domeniu (salonorganic) si apoi puteti incerca acasa sa vedeti daca va descurcati.

    RăspundețiȘtergere
  3. @evergreen: nu consider ca trebuie neaparat sa mergi la un salon (mai ales ca epilarea cu zahar e mult mai scumpa decat cea cu ceara), poti vedea o groaza de filmulete pe youtube (de la retete, la metode de aplicare): http://www.youtube.com/results?search_query=sugaring+hair+removal&aq=f

    RăspundețiȘtergere
  4. evergreen, daca tot ne directionezi spre salonul tau, poate  ai  putea sa ne spui si niste preturi estimative.

    Ti-as onora invitatia, insa nu vad calatorind pana in Bucuresti pentru o epilare. De ce specialitate in domeniu este nevoie pentru aplicarea unei paste de-a gata dintr-un recipient frumos ambalat?

    RăspundețiȘtergere
  5. maine incerc  si eu cand  dorm copiii :D Sunt optimista mai ales ca am experiente neplacute  in urma epilarii cu ceara, epilator electric sau banala lama.

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.imdb.com/title/tt0825236/
    Asta este filmul despre care ti-am povestit. Caramel. Vizionare placuta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am incercat epilarea cu zahar,pasta facuta acasa ,de mine, functioneaza SUPER

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails