miercuri, 23 mai 2012

SPF100 de doua ori mai bun decat SPF 50?

 
Foto: Floriana Barbu
SPF ( factorul de protectie solara) se refera la abilitatea filtrului de protectie de a bloca razele ultraviolete B care cauzeaza arsuri ale pielii dar nu razele ultraviolete A care sunt mai responsabile pentru distrugeri profunde ale pielii.  Atat razele ultraviolete A cat si B contribuie la sporirea riscului de cancer al pielii.
Este vorba de o metoda de a masura timpul necesar unei persoane de a suferi arsuri solare neprotejat de filtru vs. timpul necesar pentru a se produce arsurile in cazul in care pielea este protejata.
Potrivit purtatorului de cuvant al Academiei de Dermatologiei Americane, dermatologul din Florida, Dr James M Spencer, SPF nu este un indicator relevant pentru consumator deoarece desi ar parea logic ca SPF 30 sa fie de 2 mai puternic decat SPF 15, nu este asa.
Potrivit dr Spencer un produs cu SPF 15, blocheaza aproximativ 94%  din razele ultraviolete in vreme ce un produs cu SPF 30 blocheaza aproximativ 97% dintre aceleasi raze iar factorul 45 - 98%. Mai departe de atat devine caraghios.
Filtrele de protectie cu indicator mai mare, protejeaza doar putin mai mult dar niciunul nu atinge o protectie de 100%.
Dr Spencer spune ca filtrele de protectie cu SPF 15 sunt suficiente atat timp cat sunt folosite corespunzator dar el recomanda pacientilor sai SPF 30 deoarece putini oameni folosesc cantitatea corecta si la frecventa necesara aceste produse. 
Articolul in original aici 
Uleiurile de plaja, disponibile in doua variante le puteti gasi in magazin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails