Prima atestare a castelului datează din anul 1443 și apare într-un document semnat chiar de Iancu de Hunedoara, care a fost păstrat până în prezent. Primul moștenitor al castelului, Iancu de Hunedoara, începe în jurul anului 1440 lucrările de modernizare și de extindere ale fortăreței, dăruindu-i pentru prima dată înfățișarea unei impresionante locuințe medievale. De-a lungul istoriei sale, castelul avea să aibă mai mulți proprietari, dintre care unii au încercat să-și pună amprenta personală asupra stilului. Castelul și-a păstrat întotdeauna numele primilor proprietari, rămânând cunoscut peste veacuri drept castelul Huniazilor sau al Corvineștilor. Forma actuală a fost dobandita în timp, majoritatea proprietarilor intervenind, într-un fel sau altul, asupra planului.
Tot aici din 4-6 mai castelul gazduieste un targ medieval organizat de Asociatia Culturala ”Castelul din Carpati” asociatie ce isi propune sa pastreze, revigoreze si promoveze valorile istorice, culturale si traditiile din judetul Huneodara.
Targul va avea loc in curtea exterioara a castelului. Totul incepe parada intoarcerii in Evul Mediu a domnitelor, cavalerilor, muzicienilor, arcasilor, soimarilor, stegarilor si a nobililor mestesugari. Printre mestesugari ma veti intalni si pe mine si ale mele sapunuri naturale.
Participa : Cavalerii Castelul din Carpati, Paladinii de Terra Medies, Cavalerii Peregrinus, Ordinul Arcasilor Hunedoarei. Veti avea parte de dansuri medievale, prezentari de arme si costume medievale, concert de muzica si dans(sper ca in ton :P)
Sambata incepand cu ora 10.00
Concursuri: cei mai buni arcasi, alergatul cu saci, oul in lingura, fotbal medieval, concert de muzica medievala si primirea nuntii cu alai medieval. Mai sunt si altele, darr unde ar mai fi surpriza daca v-as povesti tot.
Daca nu ati ajuns sambata, nu-i niciun bai. Concursurile, concertele si dansurile continua si duminica :)
mi-a facut mare placere postarea ta...e castelul meu preferat :)si nu am fost de muuulttt timp...
RăspundețiȘtergere