vineri, 8 martie 2013

La multi ani, femeie! You are so wonderful!

Sursa: www.123rf.com
Nu aveam in plan sa scriu ceva astazi. Am sa incep totusi prin a va transmite cele mai calde ganduri si sincere incurajari!

Mi se intampla la targuri ca oameni care nu ma cunosc sa isi deschida sufletul. Imi vorbesc despre ei, nevoile lor neimplinite sau relatiile (-perceptia mea, nesanatoase).

Deseori femeile, dupa ce din frageda pruncie, asculta povesti in care un print, obligatoriu print, neaparat frumos si BOGAT le salveaza pe ele de la moarte, din incurcaturi, de saracie s.a.m.d. Mai tarziu ajungem sa ne asteptam salvatorul. Ne trezim in relatii nesanatoase unde suntem umilite :"nu faci nimic bine, nu esti in stare sa cresti un copil, nu castigi destul, e casa vraiste, esti incompetenta, esti dezordonata, esti nepieptanata, mancarea ta nu e buna, nu faci mancare ca mama sau ca buna". Unii prefera apelative de  genul: "esti proasta, esti nesimtita, esti imputita, esti vaca etc". Ieri am trecut pe langa un cuplu. El gesticula amplu, rosu la fata si am auzit:" Tu tampito, pe mine nu ma intereseaza bani! Treci acasa f..uti mortii mati ca te omor!" - Ea mergea fara sa clipeasca pe langa el, incordata si speriata ca sa isi primeasca pedeapsa. Tipul era zdravan. Ea cat un firicel :) M-am cutremurat credeti-ma! Cand violenta verbala mai este combinata si cu fizica sau abuz sexual va spun: MAI BINE SINGURE!

Dupa o vreme ELE ajung sa creada ce spun ei. Ca sunt urate, frigide, incompetente, proaste, ca nu stiu sa gateasca. Daca mai au un copil, doi se tem ca nu se vor descurca singure. Societatea contribuie si hranesc frica lor: "cine crezi ca te mai ia cu doi copii?- daca pe un EL l-ar interesa ceva ar fi doar o tavaleala nicidecum copilasii tai! cum te vei descurca? cum sa creasca fara tata? ce o sa spuna lumea? etc"

Imi deschis sufletul si va marturisesc ca si eu am iesit dintr-o relatie pe care am considerat-o nesanatoasa atat pentru mine cat si pentru cei doi copilasi. Cred ca era nesanatoasa si pentru tatal copiilor. Sufeream toti.  Am considerat ca tensiunile din cuplu ii vor afecta mai mult pe termen lung. A fost greu la inceput, dar imi era si mai greu in relatia nesanatoasa. Acum  eu sunt mai echilibrata, copiii mei sunt mai echilibrati. Acum primesc apreciere, respect, dragoste, reciprocitate, incurajare, rabdare si stiu ca ma pot baza pe mine. Si stiu ca daca uneori nu termin mancarea, sau e casa vraieste nu e capat de lume. Nu avem cum sa le facem pe toate. E imposibil!

Nu fiti disperate! Nimeni nu agreaza persoanele disperate. Nu va temeti ca nu veti gasi un partener, ba mai mult nici sa nu il cautati. Atunci cand e momentul, daca e momentul, el va veni si veti stii ca EL e.

Noi femeile suntem extraordinare! Poate ca unele dintre voi nu credeti asta si va invit ca in fiecare dimineata sau in orice moment al zilei sa va spuneti in gand: "sunt sanatoasa, sunt fericita, sunt extrordinara si am pofta de viata - sau ce formula vreti". Dati un reset mintii si improspatati-o cum vreti voi.

Va mai recomand sa citit despre Comunicare nonviolenta. Puteti citi aici mai multe despre asta. O sa va schimbe viata :)

La multi ani! Si va rog sa nu uitati ca sunteti extraodinare :)

Later edit: 03.03.2014
Acest filmulet m-a ajutat foarte mult. Cred ca mesajul lui este foarte autentic si binevenit.
Searching for a life partner:

14 comentarii:

  1. Iti multumim pentru tot ce ne transmiti; ai mare mare dreptate draga mea Luthelo..te felicit si da, tu esti extraordinara :)

    Adela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ales sa fiu asa :) Avem alegeri, depinde numai de noi ce ne dorim :*

      Ștergere
  2. foarte adevarat, La multi ani ! si da intr-adevar suntem extraordinare

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani, Femeie Minunata ce esti tu.
    Si Puternica
    Si Creativa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sakura! vreau sa fiu si vesela precum o floare de cires

      Ștergere
  4. Multumesc! M-am simtit si mai extraordinara citind aceste randuri.Intr-o mai mica sau mai mare masura ma regasesc si eu printre aceste "victime".Apreciez curajul tau,mie inca imi lipseste.O primavara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca mai ales atunci cand e vorba si de un copilas, doi...femeile isi descopera o forta extraordinara. Instinctul de supravietuire este foarte alert si de dragul lor poate gasi solutii eficiente. Te incurajez sa iti aduni puterea din fiecare ungher al sufletului tau si sa te bucuri de viata in conditiile tale. Te imbratisez cu mare drag!

      Ștergere
  5. La multi ani si felicitari pentru puterea ta de a fi mult mai linistita si implinita alaturi de copii tai. Da, intr-adevar multe dintre noi avem impresia ca nu putem reusi , dar precum ai spus si tu noi suntem puternice si cand va veni momentul EL ca aparea in viata fiecareia dintre noi! Luiza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E sanatos sa nu ne gandim la asta. Daca va aparea vom stii ca e el. Sa nu fim disperate asta e secretul. Nimanui nu ii plac oamenii disperati.

      Ștergere
  6. Cred ca pe undeva fiecare dintre noi ne regasim intr-o postura din care am vrea sa scapam.
    Sunt momente in care iti vine sa tipi, sa urli si tu inapoi, sa arunci cu ce ai la indemana...eu le fac...in gand...e o terapie buna...pentru ca apoi sa poti sa incerci sa comunici normal, evitand cat se poate violenta (de orice natura).
    Toti suntem vinovati, intr-o masura variabila.
    Depinde de fiecare cum isi aduna puterea si ce doreste de la viata-i!

    Va pup!
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ii multumesc lui Dzeu ca nu au legalizat fara permis portul de arme. Ma vedeam impuscandu-l pe nemernicul ala agresiv. I-am tras gloante in cap, in inima...l-am ciuruit! :P Nu stiu cat de buna a fost terapia...asta imi imaginam ca fac

      Ștergere

  7. lore <3 mai sti cum ziceam mereu : ""va rasari soarele si pe strada ta"" ? :) ma bucur ca esti fericita! La multi ani si tie! Si eu gandesc la fel, decat intr-o relatie in care sa fie certuri sau mai rau batai, mai bine singura! si ce daca ai un copil/doi?decat in asa mediu, mult mai bine e singura. Dar vezi ca foarte multe n-au puterea sa puna punct si se complac, pacat...

    te pup,
    Andreea Virciu

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails