vineri, 21 februarie 2014

Ulei de neem

Denumire INCI : Neem (Melia Azadirachta) Seed Oil
Oricat de neplacut este ca miros, uleiul de neem a ajuns sa   se numere printre preferatele mele. Rezultatele lui sunt imediate, iar pentru cei care au curajul sa il foloseasca ca atare cu atat mai mult.

Ulei de neem este un ulei vegetal obtinut prin presare la rece sau prin dizolvare din fructe si seminte de neem (Azadirachta indica), un copac vesnic verde, care este endemic in subcontinentul indian si a fost introdus pentru multe alte zone la tropice.

Culoarea uleiului de neem variaza de la  galben auriu, la maro gălbui, la brun roscat, maro inchis, maro verzui, sau rosu aprins. El are un miros destul de puternic, despre care se spune ca amesteca mirosurile de arahide si usturoi.
Sapun natural Psora
 Acest ulei este folosit pentru proprietățile sale terapeutice de mii de ani în medicina ayurvedică din India, unde arborele de Neem este considerat sfant. Aici el este folosit nu numai pentru tratarea a diverse afecțiuni precum infecții ale pielii, febra sau durerile reumatice, ci și în scop cosmetic, pentru realizarea săpunurilor, șampoanelor, cremelor etc.
Sampon solid Neem Matreata
Succesul uleiului de neem se datoreaza in principal prezentei azadirachtinei in compozitia sa, o substanta activa cu puternice proprietati antibacteriene, insecticide (uleiul fiind eficient în combaterea parazitilor pielii), antifungice (acționează împotriva ciupercilor pielii).
Astfel, uleiul de neem isi gaseste utilizarea in tratamentul acneei, furunculozei, infectiilor bacteriene si fungice ale pielii si este foarte eficient in formularea produselor anti-tantari.

Important!
Uleiul de Neem nu este toxic pentru mamifere, pasari sau albine, de aceea este utilizat cu mult succes ca biopesticid in agricultura ecologica.

Uleiul de neem este foarte eficient in ameliorarea problemelor tenului acneic daca il amestecati, in parti egale, cu ulei de jojoba si ulei esential de tea tree si aplicati pe pustule sau comedoane cu un betisor de vata.

Dupa cum spuneam uleiul de neem imi este tot mai drag. El se regaseste in Samponul solid natural Neem Matreata, Sapun natural Psora, Sapun natural pentru copii EDA KITO si Sampon natural pentru catei ZIZOO.
Sapun natural pentru copii Eda Kito

Si daca vreti sa experimentati cosmetica homemade iata o reteta pentru un unguent antifungic pentru picioare.
Instrumente necesare: seringa gradata si cantar de bucatarie.

Ingrediente:
10 ml ulei de neem
30 ml ulei de sofranel
8 gr ceara de albine
Sampon pentru catei Zizoo
1 ml vitamina E
15 picaturi ulei esential de tea tree

Ceara se topeste la bain-marie. Se ia de pe foc si se adauga mai intai uleiul de sofranel, apoi uleiul de neem (este important ca temperatura uleiului de neem să nu depășească 60 gr C, altfel acesta isi pierde din proprietati). Uleiurile si ceara se amesteca pana cand temperatura lor ajunge la cea a pielii. Se adauga vitamina E si uleiul esential.

Se foloseste zilnic după dusul de seara. Imediat după aplicare, puneti in picioare ciorapi de bumbac.

Toate ingredientele enumerate mai sus si mai multe retete puteti gasi la Aroma-Shop, magazinul meu preferat de materie prima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails