joi, 11 septembrie 2014

Crema THEA MIMOSA cu mimoza, CO2 trandafir si schisandra

Ingrediente INCI: Butyrospermum Parkii( unt de shea)*, Prunus amygdalus dulcis( ulei de migdale), Cocos Nucifera Oil( ulei de cocos virgin), Rosa Canina Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis( CO2 Trandafir Salbatic), Schizandra Sphenanthera Fruit Extract (CO2 Schisandra), Mimosa tenuiflora bark extract( Mimosa tenuiflora), Lavandula augustifolia (ulei esential de lavanda)

Mimoza sau " Arborele Pielii" a fost folosit in mod traditional de catre mayasi pentru efectul sau "magic" in cicatrizarea plagilor.

Mai recent, in Mexic, in urma unor dezastre(explozii si cutremere 1984-1985), pudra de mimoza a fost folosita cu succes pentru a trata victimele cu plagi arse. Efectele antibacteriene, antifungice si regeneratoare au fost absolut uimitoare. Aceasta pudra a suplinit cu succes lipsa medicamentelor in criza de atunci. Rezultatele spectaculoase, au atras atentia comunitatii stiintifice si acum aceasta pudra este folosita in preparate care vizeaza regenerarea tesutului cutanat( arsuri, fisuri, dermatite, etc.)
Pudra obtinuta din coaja de mimoza este foarte bogata in saponine si taninuri.

Avantajele celor doua ingrediente active:
  • proprietati antibacteriene si antifungice foarte puternice
  • antioxidant puternic - capteaza radicalii liberi. In plus, taninurile blocheaza actiunea unor enzime responsabile de imbatranirea pielii( stres, UV, )
  • efect regenerator puternic cutanat folosit cu succes si in tratarea cicatricilor si vergeturilor
  • reface tesutul cutanat si stimuleaza microcirculatia. 
Indicatii: vindecarea ranilor, piele uscata si sensibila, pielea cu alergii eczeme, ingrijirea cicatricilor, acnee, arsuri, dupa expunere la soare, vergeturi( preventiv si curativ).


Aroma si culoarea sunt obtinute din ingrediente 100% naturale.
* ingrediente obtinute prin presare la rece, fara solventi chimici.

Un comentariu:

  1. Crema aceasta este excelenta ca si celelalte produse Luthelo cu o singura exceptie : nu are cum sa fie potrivita pentru un ten acneic deoarece contine doua uleiuri vegetale comedogene {uleiul de migdale si uleiul de cocos};In cazul unui ten acneic aceste uleiuri contribuie la infundarea porilor, aparitia comedoanelor si a punctelor albe si intretinerea acneei.
    Ar fi extraordinara o emulsie naturala usoara pe baza de uleiuri vegetale necomedogene {de exemplu jojoba,macadamia,etc.} care sa contina si extract de mimoza, ideal asociat acizilor din fructe AHA, extractului de scoarta de salcie neagra si niacinamidei de sursa naturala. Tenul acneic are nevoie de regulata exfoliere blanda, enzimatica, de preferabil cu ingrediente naturale.

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails