joi, 22 ianuarie 2015

Experienta noastra dezamagitoare cu dr. VOULGAROPOULOS Spyridon Sibiu

Dupa consultatia noastra la acest medic, mai multe mamici m-au contactat pentru a le relata experienta noastra. Pentru economie de timp si eficienta am hotarat sa incarc recenzia mea, lasata cu un an in urma si pe site-ul www.vreauundoctor.ro si pe blog.
Loredanaa scris in data de: 08 Ianuarie 2014
( Data experientei : Septembrie 2013 )

Nota generala

La inceputul anului invatatoarea fiicei mele (clasa I) ne-a recomandat sa mergem la un specialist oftalmolog si am ales sa ne programam la dr. VOULGAROPOULOS SPYRIDON din Sibiu. Experienta a fost una mai mult decat dezagreabila. Am intrat la putin timp peste ora programata. Inauntru toata aparatura parea extrem de interesanta pentru fiica-mea. Nu am lasat-o sa puna mana insa pe nimic.

Acesta nu i-a facut deloc pregatirea psihica - cu atat mai mult ca era prima consultatie de acest fel (ce aparate foloseste, cum sa stea, ce urmeaza sa i se intample). I-a tras de pleoapa in jos si i-a bagat o lumina in ochi. Fara niciun fel de advertisment. Primul gest al fiicei mele a fost de retragere. A fost indignat ca nu sta o clipa locului (desi repet, nu i-a explicat ce urmeaza sa faca). Ne-a asigurat ca toate valorile sunt normale, desi avea conjuctiva putin rosie. Clipea foarte des ca si cum avea nevoie sa isi clarifice imaginea. El ne-a asigurat ca sunt doar niste ticuri nervoase si ca lui i se pare ca fetita mea este hiperactiva, ca ar trebui sa merg la psihiatru (in camera alaturata era cabinetul sotiei lui de psihiatrie, da? - ma intelegeti, nu?). Apoi a continuat sa imi spuna, in timp ce usa era intredeschisa si auzeau cei din sala de asteptare toata discutia: " asa copil nu am mai intalnit in viata mea. Toti copilasii care au intrat in cabinetul meu au fost foarte cuminti. Si eu am doi copiii dar nu sunt nici pe departe asa. Veti avea mari probleme, doamna! O sa va faca viata grea".

Il priveam confuza si ma intrebam daca eu am programat-o pe fetita mea la oftalmolog sau mi-am facut eu o programare la consiliere de parenting? La psihiatru? Unde am ajuns Bunule Dzeu? Am platit sa fiu umilita in timp ce tineam usa intredeschisa? Am platit o consultatie unde un medic nu stie sa isi faca cu rabdare si profesionalism treaba? Daca nu a mai intalnit astfel de copii (curiosi, sanatosi si veseli sa ceara el ajutor sa stie cum sa intampine o astfel de consultatie catastrofa in care un copil intreaba: ce e asta? Ce se poate face cu aparatul asta? S a m d.

Am plecat de acolo convinsa ca fetita mea nu are probleme cu ochii, trista si dezamagita de felul in care am fost tratata. Dupa ce am platit 50 de lei fara sa primesc chitanta. Mi-am spus...ok, poate am avut o zi proasta...trec si peste asta. 

Au trecut trei luni in care fetita mea citea cu mare dificultate fata de colegii ei. Invatatoarea se plangea de ea si mi-a recomandat sa mai merg la un oftalmnolog. Incepusem sa ma intreb daca fetita nu e dislexica. Am facut o programare si la un psiholog cu compententa in logopedie. Bun. Mai fac o programare la un medic la care se ajunge mai greu, cu o consultatie mai scumpa. Ajunsa ieri acolo a pus-o la aparat dupa care mi-a explicat cat este de important sa ii puna atropina (sau ceva asemanator) din 5 in 5 minute timp de 5 ori. Mi-a explicat ca cei mici au o putere extraordinara de adaptare a ochiului si pot sa se concentreze atat de bine incat pacalesc aparatul. Dupa ce se dilata pupila, fiind relaxat ochiul, nu mai pot pacali. Inainte de picaturi la aparat iesea un + 0,25 pana la +0,50 si dupa picaturi...+3,50. GOD DAMN! Nu? Fetita mea are nevoie de ochelari si are probleme serioase. Daca nu as fi dat peste medicul asta, fetita mea care are coeficient de inteligenta cu mult peste medie, s-ar fi impotmolit la citire, scriere si il loc de progres ar fi stat mult si bine pe loc. Pe cuvantul meu, ca ieri imi venea sa plang de fericire. Ceea ce medicul credea ca ar putea fi o veste proasta pentru mine a fost o veste foarte buna. Am aflat cauza problemelor ei de citire si de lipsa de concentrare. 

Tot el mi-a spus ca medicii din Sibiu si tara nu pun picaturi (din comoditate, din lipsa de informare, din dorinta de a nu se complica? Nu stie sa raspunda. O astfel de tehnica sa practica in Germania si explicatia ati primit-o mai sus. Ochii copiilor au o putere de adaptare foarte mare si pot pacali aparatul. IAcest medic a fost rabdator, bland, i-a explicat Theei care este procedura si ce urmeaza sa i se intample. Si cel mai important nu mi-a etichetat copilul. A hotarat sa ii puna dioptrie mai mica pe care mai apoi sa o mareasca la fiecare 6 luni pentru ca fetita sa se adapteze usor.

Medicul la care am fost eu nu are nevoie de niciun fel de recomandare. Listele sale de asteptare se intind pe luni atat in spital cat si la cabinetul particular.

NU il recomand pe dr Voulgaropoulos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails