vineri, 10 septembrie 2010

Sapun Cleopatra - delicat, fara miros...




Secretul Cleopatrei: lapte de capra si magarita, aloe si miere. Toate acestea le puteti gasi in noul sapun Luthelo, un sapun hidratant si bland atat cu pielea bebelusului cat si cu cea a celor ce au o piele isteata si refuza chimicalele din sapunurile de pe piata.

Ingrediente:

lapte de capra
unt de cacao
pulpa de aloe
miere poliflora
macerat de galbenele
ricin
ulei de migdale
*tarate
NaOH

Acelasi sapun sub trei forme:



Photobucket Photobucket
fara tarate, turnate in forme mici usor de manevrat de copilasi

Photobucket

*in stanga cu o cantitate mai mica de tarate
*in dreapta predomina taratele

MIEREA
Dincolo de gustul sau extrem de placut, are atat de multe proprietati benefice incat am scrie aici un roman. In cosmetica reprezinta ”leacul frumusetii”, utilizata atat pentru catifelarea si hidratarea pielii dar si ca antirid.
Cercetarile stiintifice dovedesc un bogat continut in apa, glucoza, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, aluminiu, mangan, fier, clor, sulf, siliciu), microelemente (beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu, plumb, argint), vitamine (B1, B2, B6, PP, H, B12, C, provitaminele A, vitamina K), acid pantotenic, acid folic, proteine, acizi organici, in total 435 de substante organice.
Iata cate beneficii intr-un singur produs. Dulceata pentru gust si pentru corp.
Utilizata in tratamente, ea aduce stralucire pielii prin stimularea naturala a tuturor functiilor epidermei, regenereaza si are un important efect antiseptic.
ALOE VERA
Acest miracol natural, denumit de egipteni „planta nemuririi”, practic nu are limite in tratamente. Contine aproximativ 240 ingrediente active: vitamine, substante minerale, mono si poli zaharide, aminoacizi si enzyme, asigurand 20 din cei 22 de aminoacizi de care are nevoie corpul uman si 7 din cei 8 aminoacizi esentiali.
Se spune ca tocmai din cauza aloei Alexandru Macedon a incercat sa cucereasca o insula pe care se cultiva aceasta planta din care bastinasii faceau un suc cu proprietati miraculoase.
Beneficiile acesteia cuprind toata gama de probleme pe care le putem intampina in sfera dermato-cosmetica intrucat are proprietati antibacteriere, antiinflamatorii, antioxidante, antimicotice, antivirale, extraordinara capacitate de cicatrizare si regeneranta, puternic hranitoare.
In tratamentele cosmetice exceleaza prin actiunea sa puternica de hidratare; creeaza un film hidrolipidic la suprafata pielii fiind capabil sa retina si sa fixeze apa in epiderma.

LAPTELE DE CAPRA si MAGARITA
Frumusetea reginei Cleopatra mai avea un secret: imbaierea in lapte de capra. Cercetarile au demonstrat ca ingredientii activi din laptele de capra sunt identici cu cei din stratul protector al epidermei umane, calitate ce ii confera o mare biodisponibilitate. De asemenea, este antiinflamator, antibacterian, antialergic si antiage. Este bogat in aminoacizi, vitamine si minerale, in special in vitaminele A, E si B6 (riboflavina) cu puternice proprietati regenerante. Riboflavina participa activ in procesele metabolice, ajuta la formarea anticorpilor si a celulelor din piele.

Migdalele dulci bogate in vitaminele A, B si E. Din semintele de migdale se obtine varianta uleioasa cu intense calitati emoliente.
Taratele se asemenea contin tot complexul B de vitamine si extern e indicat in dermatite sau alte eruptii cutanate
Untul de cacao este o crema foarte densa, care se topeste in contact cu pielea la temperatura camerei, eliberand un ulei care este foarte usor absorbit de piele. In urma aplicarii, pielea devine catifelata. Untul de cacao poate fi folosit ca atare sau in combinatie cu diverse creme si lotiuni, carora le adauga textura si le ridica nivelul de hidratare. O crema pe baza de unt de cacao este foarte indicata pentru pielea uscata sau cu diverse afectiuni, de genul eczemelor sau dermatitelor. Untul de cacao contine polyphenol, o substanta antioxidatanta care inhiba dezvoltarea celulelor cancerigene. Cu alte cuvinte, untul de cacao si ciocolata pot preveni cancerul, sau cel putin asa pretind unele studii in domeniu.
Sapunurile au fost turnate in cutii de lapte. Ne place sa reciclam.

Surse: Proestetic si Ifeel.ro

13 comentarii:

  1. Lore, ce de bunatati ai pus in el, foarte consistent, cred ca o sa fie o placere cind o sa va spalati cu el.

    RăspundețiȘtergere
  2. oh da...cu adevarat luxos. i se potriveste numele ca o manusa :). sa il folositi cu placere :-*

    RăspundețiȘtergere
  3. God! Am citit "Sapun cu lapte de capra si MARGARITA"!! :D Sa fie un semn ca I really need a drink?! :D

    Suna delicios sapunul, felicitari! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. @Geta, mai facusem unul cu lapte de capra, smantana de capra, unt de cacao, ceara si ulei de masline si e o nebunieeee Daca la inceut ma strambam acum as spune ca e cel mai reusit de pana acum...e drrept ca Cleopatra sta la maturizat... Asta cred ca rupe!!! Fara modestie ca nu isi are rostu' acu :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @Amy, daca pana acum nu am avut ocazia sa nasesc copii iata ca nasesc sapunele :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Kzarine..stiu ca nu esti genul fals amabila asa ca accept complimentul :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai la ce ingrediente are, nu puteai sa primesti decat complimente! :)
    Eu zic sa incerci totusi si cu Margarita o data ! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Andreea, nu m-am gandit inca la un pret.
    Te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Si noua ne place Cleopatra. Este un sapun delicat pe care nu mi-e teama sa il folosesc si cu puiul meu.
    Este de fapt singurul sapun facut de alta persoana decat mine, pe care il las sa atinga pielea purcelusului.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur tare mult. Cu toate ca nu face multa spuma, dupa cum se vede i lista de ingrediente lipseste uleiul de cocos -care e responsabil de spuma abundenta dar si de uscaciunea pielii daca se regaseste in exces :)

    Amy, inseamna foarte mult pentru mine ca imi acorzi credit. Sotul meu apreciaza sapnurile tale de asemenea. Sunt foarte reusite si aspectuase. Cel cu argila e ideal pentru tenul lui gras iar mie vad ca imi regleaza sebumulin zona T.

    Multumesc pentru acceptarea trocului :)

    RăspundețiȘtergere
  11. mai, sapunul asta e superrrrrrrrrrr!
    sa sti ca ma abonez la tine!
    imi place pentru ca e tare fin - daca are vreo noima ce spun :)
    se simte foarte fain pe piele....

    RăspundețiȘtergere
  12. nici nu imi venea sa iti trimit stiind ca de fiecare bombaneai cand foloseai orice nou detergent/sapun :P

    Sper ca nu incerci sa pari draguta!

    Sa iti fie de bine! La multi ani inca o data :X

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails