marți, 26 aprilie 2011

Deodorante naturale versus conventionale. Intrebari frecvente

Pentru ca Alina Popa de la Medicina Naturista a pus intrebarile cele mai frecvente si mai potrivite despre deodorantele naturiste,  in interviul pe care l-am impartit cu Ana de la Herbine, voi transcrie aici raspunsurile mele. Interviul integral il gasiti AICI 

Alina PopaCredeti ca deodorantele naturale pot rivaliza cu cele din comert? De ce?

Luthelo: Depinde la ce se asteapta fiecare de la un asemenea produs.
Daca asteptarile inseamna costuri mici, eficienta 24 – 48 de ore si senzatia de uscat atunci raspunsul este NU.
Daca insa asteptarile sunt natural, sanatos, firesc atunci raspunsul este DA.
Orice persoana care isi doreste o piele sanatoasa, hidratata si fara noduli sub piele ar trebui sa caute alternativa naturala.

2.  Care sunt ingredientele naturale fara de care nu ar exista deodorant eficient natural?

Nu consider ca exista un ingredient minune fara de care un deodorant sa nu existe ci o serie de ingrediente sau combinatii. Unul din preferatele mele este Potasium Alun  sau piatra de alaun, care este 100% natural si nu se poate absorbi in piele. Desi acesta nu distruge bacterile sau inhiba transpiratia, poate inhiba dezvoltarea bacteriilor care cauzeaza mirosul.

3. Exista vreo baza stiintifica care sa garanteze ca deodorantele naturale sunt sanatoase si nu genereaza probleme ca cele din comert?


Ca in cazul oricarui produs natural, de la haine la  sapunuri sau tratamente cosmetice sau la produse alimentare, utilizarea ingredientelor naturale in producerea deodorantelor face ca riscul la care ne expunem prin folosirea lor curenta sa fie exponential mai mic.
Consider ca nenumaratele  studii despre toxicitatea parabenilor, SLS-urilor, parfumurilor sintetice si particulelor foarte fine de aluminiu din antiperspirante vorbesc de la sine  insa, din pacate, oricate studii si campanii de informare privind avantajele ce deriva din folosirea deodorantelor naturale se vor face intotdeauna va exista un buzunar mai adanc care sa sustina opusul, acela industriilor cosmetice si farmaceutice.
4.  Credeti ca vara deodorantele naturale vor fi eficace? Vor face fata testului?


Din punct de vedere al eficacitatii nu am nici un dubiu privind deodorantele mele indiferent de sezon. Cu toate aste exista un minim de reguli care trebuie respectate, produsul nu trebuie expus la temperaturi mai ridicate de 36 °C, asa cum e important sa nu uitam ca eficienta lor nu este nelimitata si nu inlocuiesc apa si sapunul. Eficienta acestor produse poate scadea cand este folosit mai rar de 12 ore, in zone acoperite de par sau in cazul persoanelor ce sufera de un dezechilibru hormonal.

5. Sunt obligatorii uleiurile esentiale in compozitia deodorantului? De ce le folositi? Se poate si fara ele? Sunt deodorantele naturale eficiente si fara uleiuri esentiale?


Eficienta deodorantelor naturale nu este afectata de lipsa uleiurilor esentiale(aroma).
Deodorantele inodore sunt apreciate de femeile insarcinate sau proaspete mamici, de cei ce doresc sa puna in evidenta un alt parfum sau persoanele alergice.
Pe de alta parte pentru cei ce apreciaza un deodorant aromat, folosirea uleiurilor esentiale poate ajuta, unele dintre ele au proprietati antibacteriene, antifungice in vreme ce altele pot regla excesul de transpiratie.
 6. Cat de dificil este sa te ingrijesti natural intr-o societate din ce in ce mai chimicalizata si mai lipsita de timp

Intr-adevar pare tot mai greu sa te ingrijesti natural in societatea noastra in care timpul pare tot mai putin si atacul chimic pare generalizat.
Cu toate astea, cred ca igiena si sanatatea noastra sunt suficient de importante pentru a primi o farama din timpul nostru si suficient de importante pentru a face tot ceea ce tine de noi, pentru a trai cat mai aproape de natura in incercarea de a compensa lucrurile pe care nu le putem schimba.



7. Ce ne puteti spune de deodorantele naturale create de dumneavoastra?


Deodorantele Luthelo se regasesc in  doua game diferite, avand forme difierite de prezentare: MAMA si I love MAMMUT.
Deodorantele crema MAMA , o gama blanda sub forma de crema care contine piatra de alaun si unt de shea nerafinat provenit din comertul corect, se adreseaza viitoarelor si proaspetelor mamici, celor care evita uleiurile esentiale si persoanelor alergice.
Acest deodorant care pe langa faptul ca neuralizeaza mirosul neplacut, nu permite dezvoltarea bacteriilor si calmeaza pielea  sensibila si delicata.
Deodorante stick I love MAMMUT sunt practice si eficiente.
In compozitia acestora se regaseste ceara de albine BIO, ulei de cacao dezodorizat, ulei de cocos, ulei de ricin, ulei de catina, bicarbonat de sodiu, amidon de porumb.
Acestea se regasesc in 3 variante diferite de miros: Inodor, Pentru El si Pentru Ea.
Toate deodorantele pot fi gasite in magazinul meu.


3 comentarii:

  1. Eu am cumparat si folosit recent deodorantul Mammut care credeti-ma, este ABSOLUT SUPERB. Imi place tot textura(moale si fin pe piele), mirosul de citronella foarte fresh si persistent, pe vremea asta mi-a tinut toata ziua fara nici o problema. Am comparat si cu unul facut de mine, deocamdata recunosc sincer ca pot sa ma ascund:-), dar perseveram:-)))
    Lore, tine-o tot asa, apreciez foarte mult ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana la urma ai rezolvat problema cu Disqus-ul? Merita sa-mi pun si eu?:D Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. vad ca merge insa nu inteleg de ce nnu apare numarul real de mesaje. Langa etichete scrie ca nu doua cand de fapt aici sunt vreo 6.

    Sunt oricum mai multe plusuri decat minusuri.

    Inca apas pe butoane pentru ca sunt destul de atehnica.

    Hug Hug!:*

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails