joi, 6 octombrie 2011

Gama Chanoyu - partea I - MIDORI

Numele de chanoyu este cunoscut ca având semnificaţia de „ceremonia japoneză a ceaiului”, deşi tradus exact înseamnă, de fapt, „apă fierbinte pentru ceai”.
Aceasta gama este inspirata de ceremonia ceaiului la japonezi, ritualul influentat de budismul Zen sau " roua pretioasa lichida".

totul este preparat într-o manieră ceremonioasă de către o persoană iniţiată şi servit unui grup mic de oaspeţi într-o atmosferă liniştită. În esenţa sa, ceremonia ceaiului reprezintă expresia sintetică a aspectelor fundamentale ale culturii japoneze.

 Permiteti-mi sa va marturisesc ca asa ma simt si eu. O persoana initiata care pregateste pentru un grup mic de prieteni, intr-o atmosfera linistita,sapun natural de cea mai buna calitate realizat manual, acasa.

Sapunul Midori miroase a roua diminetii...a iarba proaspat taiata datorita combinatiei de  muguri de ceai  verde , ulei esential de arbore de ceai, ulei esential de cedru de Atlas plus ulei de argan, unt de shea, clorofila si baza bine cunoscuta.Colorantul folosit si de aceasta data, clorofila.

Proprietatile ceaiului verde le cunosteti presupun. Cine nu stie oare ca este un puternic antioxidant,  incetineste procesul de imbatranire sau ca regenereaza celulele? Sau ca accelereaza  sinteza colagenului datorita continutului crescut de vitamina A, ajutand pielea sa fie mai elastica si luminoasa.

In curand in magazin!

Multumesc pentru promtitudine lui Panko de la Drumul Ceaiul. A fost foarte promt cand veni vorba de expedierea ceaiurilor. Asa ca daca doriti sa aflati mai multe despre modul de pregatire a ceaiului si diferenta dintre resturile macinate din plicuri si planta ca atare sub forma de muguri va invit pe site-ul mai sus mentionat.

Multumiri  fotografului.








 Primul din aceastA GAMA este
MIDORI sau verde in limba japoneza.

3 comentarii:

  1. Mie mi se pare un sapun sofisticat si nobil. Felicitari ptr ceea ce realizezi.
    Si silueta aceea,,,ascunsa acolo... arata numai bine ptr prezentarea asta ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu pot sa nu fiu de accord cu tine :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur draga mea, cu mare placere! Multumesc pentru cuvintele frumoase

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails