vineri, 24 mai 2013

Ulei anti-insecte 100% natural in doua variante.

Netul e plin de retete DIY, care mai de care, pe baza de alcool, hidrolate sau uleioase. Multe uleiuri esentiale combinate si cu rost si fara rost. Mie mi se pare ingrijorator faptul ca multe dintre ele nu sunt insotite de avertismente. Adica de contraindicatii pentru copii, femei insarcinate si recomandare de testare cu 24-48 de ore inainte de folosire.

Personal am hotarat sa nu folosesc alcool, deoarece acesta usuca pielea, iar aplicat pe o piele cu plagi intepate poate parea neplacut, mai ales pentru copilasi. Unele uleiuri intra greu in piele, asa ca eu am ales sa folosesc doua uleiuri care se absorb repede si in plus hidrateaza. Am gandit repelentele in asa fel incat acestea sa poata fi folosite si dupa trecerea sezonului.

  1. BebeRepelent contine: ulei de migdale dulci (recomandat chiar din prima zi de viata a bebelusilor pentru hidratare), ulei de samburi de struguri, ulei de jojoba bio si uleiuri esentiale de lavanda si citronella de Java.
Eficient impotriva tantarilor, viespilor, puricilor, capuselor si furnicilor.

Recomandat atat copiilor (sub 3 ani si mai mari) cat si adultilor, indiferent de varsta.

Se testeaza solutia anti-insecte pe partea interioara a antebratului cu 24 ore inainte de folosire, pentru evitarea unei reactii alergice.

Pentru eficienta maxima reaplicati la fiecare 5 ore.

110 ml

Flaconul este prevazut cu piston, sistem de inchidere-deschidere si capac de protectie.

Folosit inainte de culcare, acest ulei hidrateaza, calmeaza pielea si alunga insomniile. In plus ofera protectie impotriva insectelor.

2.
REPELENT 
pentru copilasi mai mari de 3 ani

Contine: ulei de migdale dulci, ulei de samburi de struguri, ulei de jojoba bio si uleiuri esentiale de Lavanda, Citronella de Java, Geranium de Egipt, Eucalypt Citriodora, Niaouli.

Contraindicatii: primul trimestru de sarcina si copiilor sub 3 ani.

 

Se testeaza solutia anti-insecte pe partea interioara a antebratului cu 24 ore inainte de folosire, pentru evitarea unei reactii alergice.

Pentru eficienta maxima reaplicati la fiecare 5 ore.

100 ml

Flacon cu pulverizator si capac de protectie.

Folosit inainte de culcare, acest ulei hidrateaza, calmeaza pielea si alunga insomniile. In plus ofera protectie impotriva insectelor.

Alternativa 100 % naturala si eficienta!

4 comentarii:

  1. Zici de uleiul de migdale din prima zi de viata, eu in 2009 stiu ca citisem pentru Alex si vazusem ca nu e recomandat in primul an din cauza riscului de alergii la nuci.

    RăspundețiȘtergere
  2. "The almond fruit measures 3.5–6 cm (1–2 in) long. In botanical terms it is not a nut, but a drupe. The outer covering or exocarp, fleshy in other members of Prunus such as the plum and cherry, is instead a thick leathery grey-green coat (with a downy exterior), called the hull. Inside the hull is a reticulated hard woody shell (like the outside of a peach pit) called the endocarp. Inside the shell is the edible seed, commonly called a nut. Generally, one seed is present, but occasionally there are two." - wikipedia.

    E adevarat ca apar articole in care se sustine ca uleiul de migdale poate provoca alergii asemanatoare ca cele date de piersici sau nuci, insa acele articole sunt toate legate de nutritie, nu de uleiurile care se folosesc extern.

    In Aromatherapy for a Healty Child- de Valerie Ann Worwood spune: "This has emollient, softening and nourishing effects on the skin and is very suitable for use with babies and children".

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am cautat almond oil (prunus dulcis) si spunea la fel, provoaca alergii si prin aplicare pe piele. Nu am avut timp sa caut daca pericolul e doar pentru cei cu alergie la nuci (caz in care da, e periculos, se face rapid soc anafilactic si nu oricine are un spital la 2 metri de casa; dar na, cumva tot trebuie sa afli candva ca are copilul alergie :D), sau chiar provoaca alergie din cauza folosirii precoce, cum se intampla in cazul glutenului ingerat prea devreme de catre bebelusi, care in timp da ori alergie la gluten (boala celiaca), ori "doar" intoleranta la gluten si boli autoimune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluca, pe internet sunt atatea informatii nesustinute incat m-am saturat. As vrea sa vad un studiu realizat de un laborator recunoscut pe mai multi copilasi care sa confirme asta. Imi este foarte greu sa cred ca la aplicarea pe piele exista pericolul de declansare rapid a socului anafilactic. Absorbtia in piele este mult mai lenta fata de ingerare sau administrare intramusculara/intravenoasa.

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails