duminică, 9 ianuarie 2011

Luthelo and the Dove...

Si daca totusi sapunurile Luthelo au ceva in comun cu Dove-ul:


adica uleiul de palmier. Acest lucru are sa se schimbe! Nu vreau sa fiu partasa la defrisarile masive si distrugerea atator habitate! Imi voi regandi absolut toate retetele, chiar daca realizarea lor fara ulei de palmier implica costuri suplimentare.

12 comentarii:

  1. Ce rol avea uleiul de palmier, de fapt? Ma intereseaza atat rolul in saponificare(daca are unul in mod deosebit) cat si beneficiile aduse pielii.
    Just to know... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa fie diferenta de pret,n-o sa-ti permiti sa le mai pui la acelasi pret,dar calitatea o sa fie net superioara,iti zic din experienta,chiar daca nu e foarte mare.Te asigur ca o sa-ti placa mai mult.Imi spui dupa...

    RăspundețiȘtergere
  3. De acum nu mai cumpar ulei de palmier. Am sa fac sapunurile doar cu ulei de masline, catina, porumb, orez... Oricum sunt si mai bune pentru piele. Cel de palmier nu avea cine stie ce calitati de ingrijire, ci mai ales de intarire a sapunului, dar nu cred ca e o problema daca e mai moale.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Khaarsha si uleiul de palmier contine vitamina E(antioxidant natura)in plus este compus dintr-ogramanda de acizi grasi(palmitic, oleic, linoleic si stearic) fiecare contribuind la realizarea unui sapun tare.

    Insa exista alternative care pot intari sapunul nelasandu-l sa se consume repede(shea, cocosul si untul de cacao de exemplu).

    Beatrice prefer sa produc o cantitate mai mica dar mai bune din punct de vedere calitativ si prietenoase cu mediul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Excelent Lore!!!
    Chiar ma gandeam sa incepem o campanie pe forum, e foarte important ca lumea sa stie ce dezastru ecologic reprezinta uleiul de palmier.
    Eu n-am folosit niciodata, cocosul, cacao si ceara de albine fac deja o treaba f buna la intaritul sapunurilor asa ca nu-i nevoie de palmier.

    RăspundețiȘtergere
  6. fetelor multumesc pentru sustinere!

    Rebeca let's do it!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca faci o petitie, semnez prima ;-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am facut de 4 ori sapun pana acum, pentru mine si familie. In primele 3 retete, am inclus si uleiul de palmier. La al patrulea insa, facut acum cateva zile, am renuntat la el, datorita tie si acestei postari, si nici nu-l voi mai folosi de acum incolo. Multumesc ca m-ai convins.
    Am observat insa ca cei mai cunoscuti producatori de sapunuri naturale de la noi (Galador, Manufactura Lorelai, Soap Mill, Lois Atelier) folosesc, din pacate, uleiul de palmier.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Liana ma bucur nespus sa citesc asta. Amvazut ca esti autoarea unui blog culinar. Ma bucur nespus ca nu folosesti palmierul

    Cat despre initierea unei petitii nu ma pot pronunta. Care sunt conditiile? Cine stabileste cate semnaturi ar trebui aduncate?

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails