sâmbătă, 5 februarie 2011

Balsam solid cu Shikakai

Photobucket

Ingrediente:

Ulei masline
ulei ricin
pudra Shikakai

Pe cat de simplu tot pe atat de eficient. Parul devine moale, foarte stralucitor si plin de volum. Indicat pentru parul degradat, uscat, vopsit excesiv sau normal.

Pudra de shikakai sau fructul parului provine din India. Femeile inca din antichitate il foloseau sub forma de sampon sau masca. E adevarat ca nu produce la fel de multa spuma ca si sampoanele din comert insa compenseaza prin nivelul ridicat de saponine din compozitie - un elixir pentru scalp. Are un Ph scazut si nu distruge stratul protector responsabil de stralucirea parului. Mai contine acid oxalic, tartric, citric si ascorbic precum si doi alcaloizi. O infuzie din aceasta planta poatefbi utilizata pentru efectul antimatreata.

In curand pe Breslo alaturi de o masca capilara cu shikakai, la un pret decent :)



2 comentarii:

  1. hmmmm..alaturi de samponul soid pt parul meu gras...imi fac cu ochiul :) poate le mai prind si eu pana imi intra indemnizatia :):):)

    RăspundețiȘtergere
  2. hai sa va zic povestea mea...inainte de a o cunoaste pe minunata mea "pretena",cu mana pe inima va zic k,cheltuiam o gramada de bani pe sampon,balsam...si masca de par..ca de,imi doream si imi doresc in continuare sa am un par de invidiat.. :))
    dar avand un par tare dificil,trebuie sa am grija de el...pe langa faptul k ii faceam si o groaza de masti cat mai naturale ma spalam numai cu produse profesionale din saloane..gen Kerastase.asta fac..faceam de ani de zile..parul meu e moale,subtire,des si rebel,o suvita dreapta 10 ondulate..gras la radacina si foarte uscat la varfuri..si tot spalandu-ma cu "chestiile alea" k asa am ajuns sa le zic de cand ma spal cu minunea asta,observam k nu se intampla nimik spectaculos cu parul meu..ba din contra :era din ce in ce mai rau..
    pe pretena mea o cunosc dinainte de a se apuca de sapunuri...iar knd am auzit ce vrea sa faca asa m-am bucurat si m-am linistit in acelasi timp...ca am de unde cumpara ceva foarte bun si de incredere..si asa am ajuns sa ma spal cu minunea asta...
    prima oara knd l-am folosit,m-a socat...aveam parul ataaaaat de imbacsit,zici k nu ma spalasem de cel putin 3 saptamani..dar in acelasi timp realizam cate tone de chimicale am in cap..am vrut sa renunt initial,dar am zis sa-i mai dau o sansa..m-am spalat si a 2 a oara..nu a mai fost asa imbacsit...am inceput sa fiu optimista..acum sunt deja la a-6-a spalare si parul meu,e super ok..e foarte moale,nu se incurca..asta m-a incantat cel mai mult,k nu-mi mai trebuie altceva pe langa el..il adooor!
    ii multumesc lui Dumnezeu k mi-a scos-o in cale pe "brishtara" si manutele ei magice..

    RăspundețiȘtergere

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails